Direct contact? Bel: 036 - 526 08 90

HomeHet SterrenrijkVoeding

Voeding

Kinderopvang Sterrenrijk gaat bewust om met voeding. Naast vitaliteit, hechten wij ook veel waarde aan duurzaamheid & ecologie. In de wijze van voedingsconsumptie houden wij rekening met deze aspecten.  Bij kinderopvang Sterrenrijk is eten en drinken een feestje! Voeding heeft een grote invloed op de ontwikkeling van het jonge kind. Zo is voeding van belang voor de smaakontwikkeling en de opbouw van het fysieke lichaam. Om het bovenstaande ook te verwezenlijken maken wij bewuste keuzes ten aanzien van voeding.  

Groente en fruit

We bieden kinderen dagelijks vers fruit en verse groenten aanWe bieden kinderen dagelijks vers fruit en verse groenten aan. Kinderopvang Sterrenrijk is een samenwerking aangegaan met “Fruithal Smit”. Al onze groente en fruit wordt door hen geleverd. Fruithal Smith beschikt over een “Global G.A.P” certificering.  Global G.A.P. is de wereldwijd erkende standaard voor de agrarische sector die de primaire producenten in staat hun inspanningen op het gebeid van voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit te certificeren. Bij dit proces wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen die een nadelig effect hebben op het milieu & gezondheid. Op deze manier ervaren onze kinderen  ‘de smaak’ en ‘puurheid’ van groente en fruit!

Voor het behoud van vitamine & mineralen kiezen wij ervoor om elke dag vers te koken voor de kinderen. Bij het bereiden van de maaltijden worden verse producten gebruikt.  De “magnetron” maaltijden zult u bij ons niet vinden!

Vegetarische voeding

Steeds meer Nederlanders eten één of meerdere dagen per week geen vlees of vis. Daarmee groeit het aantal flexitariërs. Dat is niet zo gek, want vegetarisch eten kent grote voordelen:

  • Het is beter voor klimaat en milieu
  • Vegetarisch eten wordt steeds lekkerder
  • Je veroorzaakt minderen dierenleed
  • Je leeft gezonder

Kinderopvang Sterrenrijk serveert overwegend vegetarische maaltijden. Onze maaltijden zijn gevarieerd en bevatten voldoende eiwitten. De maaltijden bevatten altijd een eiwitbron zoals; ei, peulvruchten, sojaproducten, tofu, tempé, seitan, paneer en af en toe vis. In samenwerking met de devegamarkt.nl. Zorgen wij voor een gevarieerd aanbod.

Drinken

Wij stimuleren de kinderen van jongs af om water te drinken. Water heeft een positief effect op je lichaam en zuivert. Om een gevarieerd maar suikerarm aanbod te verwezenlijken, gebruiken wij ook biologische thee, biologische diksap en melk.

Tussendoortjes

Wij bieden de kinderen verantwoorde tussendoortjes aan. De tussendoortjes zijn laag in suikergehalte en zoutgehalte. Zo bieden wij de kinderen o.a.; yoghurt, rauwkost, een cracker met vers gemaakte beleg, gekookt eitje, gedroogd fruit of vers fruit. Tijdens feestdagen of vakantieperiodes eten wij af en toe een ijsje, pannenkoeken of poffertjes.

Broodmaaltijden

Brood wordt elke dag op verschillende momenten gegeten. ’s Morgens bij het ontbijt & in de (na)middag. Kinderopvang Sterrenrijk kiest ervoor om het brood via de bakker te consumeren. Elke dag krijgen wij vers brood geleverd van "Bakker Borsch".

Bakker Borsch heeft een ruim assortiment aan grootbrood, kleinbrood, belegde broodjes, gebak, cake, koek snacks en bonbons. 
De bakkerij werkt met eerlijke grondstoffen (biologisch, fairtrade, cleanlabel en desem) en dat proef je terug in de producten.

Om de kleine ondernemers te steunen kiezen wij ervoor om ons brood bij hen af te nemen. Met deze gedachten aan de medemens, genieten wij elke dag van vers brood. Daarnaast gaat de bakker bewust om met de ingrediënten waardoor het brood gezonder is, meer smaak en textuur heeft.

Wij maken bewuste keuzen in ons aanbod van het beleg. Zo gebruiken wij uitsluitend vegetarische beleggen. Daarnaast maken wij welke dag verse belegsoorten zoals; humus, kruidensmeersels, verse fruitmengsel en nog veel meer!