Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Maaltijden

Gezonde maaltijden voor uw kind

Maaltijden
Kinderopvang Sterrenrijk heeft gezonde maaltijden en een gezonde levensstijl hoog in het vaandel. Zo proberen wij zéér beperkt suikerhoudende producten aan te bieden. Tijdens feestdagen en vakantie periodes zijn wij iets soepeler met het voedingsbeleid en komt het wel eens voor dat er een ijsje of pannenkoek aangeboden wordt.

Kinderdagverblijf
Dagelijks wordt er vers fruit en groente aangeboden. De fruithapjes worden dagelijks vers bereid door de pedagogisch medewerkers. Ook letten wij op het suiker/zout gehalte in bijvoorbeeld het broodbeleg. Bij de broodmaaltijd bieden wij melk en water aan. Eénmaal daags tijdens het tussendoor-moment bieden wij een beker dik-sap aan.
De warme maaltijd wordt om 11.30 uur genuttigd. De porties die wij bieden voldoen aan de voorschriften die opgesteld zijn door het voedingscentrum. Pedagogisch medewerkers zien er op toe dat de kinderen voldoende eten en drinken.
Voor de zuigelingen bieden wij volledige flesvoeding aan. Alternatieve flesvoeding (of borstvoeding) dienen ouders zelf mee te geven. De flesvoeding wordt één keer opgewarmd en na één uur weggegooid.

Buitenschoolse opvang
Bij de voorschoolse opvang wordt er gegeten tussen 07.30 en 08.00 uur. Tijdens het ontbijt wordt er bruinbrood aangeboden.
Naschool tijd zijn er tijdens schoolweken twee eetmomenten. Tussen 14.00 uur en 15.00 uur is er een cracker moment. De kinderen krijgen dan volkoren crackers, rijstwafels en beschuit aangeboden. Het beleg is volgens het voedingscentrum goedgekeurd en bevat een minimale hoeveelheid suiker/zout.
De warme maaltijd wordt om 17.00 uur geserveerd. Deze maaltijden bevat altijd minimaal één soort groente, vlees (vis, kip of vegetarisch) en iets van rijst, pasta of aardappelen. De maaltijd die bij de naschoolse opvang wordt aangeboden gaat d.m.v. een maaltijden-abonnement. Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met eventuele geloofsovertuigingen, diëten of allergieën. Deze informatie wordt door ouders bij het inschrijfformulier ingevuld.
De kinderen die geen gebruik maken van het warme maaltijd abonnement krijgen als vervanging rauwkost aangeboden (tomaat, komkommer, wortel en paprika). Dit vullen wij aan met bijvoorbeeld een soepstengel.
In de vakanties zijn er meerdere eetmomenten. Zo hebben wij in de vakantie ook een ontbijt (tussen 07.30 en 08.00 uur), fruitmoment (rond 10.00 uur), lunch (12.00 uur) en een gezond tussendoortje (tussen 15.30 en 16.00 uur). Het warme maaltijd abonnement is niet geldig tijdens vakanties wegens uitstapjes en verschillende activiteiten. Ter vervanging krijgt de gehele naschoolse opvang rauwkost en/ of soep aangeboden.