Direct contact? Bel: 036 - 526 08 90

HomeHet SterrenrijkOpvangsoortenPeuterplusgroep

Peuterplusgroep

Om ervoor te zorgen dat kinderen zo fijn mogelijk doorstromen naar het basisonderwijs, kunnen ze instromen in één van de peuterplusgroepen. Dit is een groep voor kinderen van 2,5 jaar tot 4 jaar en gevestigd in beide basisscholen van Nobelhorst. In deze groepen werken de kinderen volgens het dagritme van de school. De kinderen werken met hetzelfde thema of sociaal culturele praktijk. Tijdens clustermomenten is het mogelijk dat de kinderen alvast kennis maken met de leerlingen van school. Zo leren zij langzaam de leerkrachten, het schoolgebouw en de leerlingen kennen. 

Peuterplusgroep het Universum 

Peuterplusgroep het Universum 

Sinds maart 2017 is de peuterplusgroep 'De Melkweg' gevestigd in basisschool Het Universum. In de peuterplusgroep bieden wij  opvang aan voor peuters vanaf 2,5 jaar. Tijdens onderwijstijd en na schooltijd, worden verschillende ruimtes in het schoolgebouw in deelgebruik genomen. Op deze manier maken zij al kennis met de speelruimtes, de leerkrachten en wordt er een rustige, veilige overgang gecreëerd van de peuterspeelzaal naar het onderwijs. Leidsters en leerkrachten richten gezamenlijk uitdagende speelhoeken in, waarbij wordt aangesloten op de thema’s die school-breed worden gedragen. Ook nemen de peuters deel aan verschillende activiteiten zoals de opening of sluiting van een thema, optredens of activiteiten.

Gezamenlijke spelactiviteiten

Peuters en kleuters ontmoeten elkaar in spelactiviteiten. Wij bieden begeleid spel aan in de hoeken, om kinderen uit te dagen tot samenspel en verdieping in het spel aan te brengen. Onder schooltijd is er voldoende plek in het gebouw gerealiseerd waar de peuters zich ten alle tijden kunnen terugtrekken. Na schooltijd zijn verschillende speelruimtes ook toegankelijk voor de peuters, zo kan het jonge kind in een rustige veilige omgeving stap voor stap met de leid(st)er van de groep de schoolomgeving verkennen.

Peuterplusgroep de Verwondering en de Verbeelding

Kinderopvangorganisatie Sterrenrijk heeft in september 2019 een peuterplusgroep 'De Wondertjes' in basisschool 'de Verwondering' geopend voor kinderen van 2,5 jaar tot 4 jaar. Vol enthousiasme en plezier zijn juf Daphne en juf Linda gestart op de tijdelijke locatie van de Verwondering. Inmiddels zijn wij verhuisd naar de prachtige locatie aan de Richard Feynmanstraat 7. De peuterplusgroep is gevestigd nabij kleutergroepen. De groep is voorzien van een mooie eigentijdse inrichting en heeft plek voor 15 kinderen. 

Begin 2023 zullen wij ook onze deuren open van Peuterplusgroep De Verbeelding in een prachtig pand aan de Burchard de Volderstraat. Ook op deze locatie is een nauwe samenwerking met het onderwijs. 

Nauwe samenwerking

Bijzonder aan de opvang in onze peuterplusgroep in basisschool de Verwondering en basisschool De Verbeelding is de nauwe samenwerking met het onderwijs, om de kinderen op een speelse manier vertrouwd te maken met de werkwijze van de basisschool. Zo creëren opvang en onderwijs clustermomenten, waarin peuters en kleuters elkaar ontmoeten en samen tot spel komen. Samen in de hoeken spelen, je verwonderen tijdens het buitenspel of deelnemen aan gezamenlijke activiteiten (zoals Kerst, Sinterklaas of excursies) behoren tot de mogelijkheden in ons concept. Wij begeleiden de kinderen intensief tijdens dit proces van kennismaken, leren en ontdekken. Hierdoor verloopt de doorstroom naar de basisschool veelal soepel.