Direct contact? Bel: 036 - 526 08 90

HomeHet SterrenrijkOpvangsoortenBSO

Buitenschoolse opvang

Kinderopvang Sterrenrijk heeft twee BSO locaties. BSO locatie 'Sterrenrijk' is gevestigd aan de Richard Feynmanstraat 3 en BSO locatie 'de Verwondering' is gevestigd aan de Marie Curielaan 301.

Kinderopvang Sterrenrijk, basisschool 'het Universum' en basisschool 'de Verwondering' vormen samen een campus in Nobelhorst. Als kinderopvangorganisatie streven wij ernaar een goede samenwerkingspartner voor beide scholen te zijn. Om nog beter op de doorgaande lijn tussen opvang en onderwijs aan te sturen hebben wij de BSO ’s gekoppeld aan de scholen. Op deze manier is het voor ons mogelijk nog beter aan te sluiten op het programma- en -aanbod van beide scholen. Daarnaast houden wij op deze manier de lijntjes kort; zorg en overdracht worden nu makkelijker gearrangeerd.

Bij onze buitenschoolse opvang worden kinderen tussen de 4 jaar en 13 jaar opgevangen. De voorschoolse opvang is van 7.00 uur tot 8.30 uur en de naschoolse opvang van 14.00 tot 19.00 uur. Tijdens studie- of vakantiedagen is het voor ouders mogelijk de kinderen de gehele dag onder te brengen van 7.00 tot 19.00 uur. De opvang vindt plaats in een compleet ingericht pand waar onderwijs en vrije tijd samen komen. Professionele pedagogisch medewerkers bieden de kinderen een gevarieerd activiteitenaanbod en tijdens de vakanties worden er diverse leuke uitstapjes georganiseerd. De buitenschoolse opvang bestaat uit de volgende basisgroepen.

  1. Onderbouwgroepen: 4 tot 7 jaar
  2. Bovenbouwgroepen: 7 tot 13 jaar
  3. Een gemengde groep: verschillende leeftijden samen

Een gevarieerd aanbod, de workshops van Kleur in Cultuur, de gymlessen en natuurbeleving staan centraal in het dagprogramma. Natuurbeleving vinden wij zeer belangrijk en vanuit dit oogpunt organiseren wij dagelijks activiteiten buiten in de natuur. Wij vinden de natuur bij uitstek de omgeving  voor kinderen om te ontspannen, te ontdekken, te leren en te verwonderen.

“Wij zijn niet vies van regen, wind en modder en vinden dat elk seizoen mooie en nieuwe prikkels geeft aan de spelbeleving van het kind. Dit betekent dat kinderen en leidsters zich ook goed moeten kleden naar de weersomstandigheden”.

Elke vakantie wordt er een uitdagend vakantieprogramma opgesteld. Het programma zit , “bomvol” leuke activiteiten en uitstapjes!

BSO locatie Sterrenrijk 

Bij BSO locatie 'Sterrenrijk' worden kinderen opgevangen aan de Richard Feynmanstraat 3. De locatie is voorzien van alle gemakken en beschikt over een buitenspeelterrein. De BSO is gevestigd op de eerste verdieping van ons gebouw. De ruime lokalen worden door zowel onderwijs als opvang gebruikt. Samen met sterrenschool 'het Universum' bouwen wij aan een vertrouwde en uitdagende leeromgeving voor de kinderen. Samenwerken en het delen van lokalen kent vele voordelen voor de kinderen. Naast dat het voor de kinderen een vertrouwde omgeving is, kan er mooi ingespeeld worden op de thema's waar de school mee werkt. Wij beschikken over de volgende atelier en ruimtes:
• Kleurrijk mode-atelier
• Uitnodigend theater
• Stoer techniekatelier
• Inspirerend crea-atelier
• Chill-out area voor ontspanning en games
• Koken in de keuken
• Natuurlijke buitenspeelplaats, met o.a. een “coole” hut, tafeltennis, speeleiland en modderkeuken

BSO locatie de Verwondering 

Nobelhorst groeit en wij groeien mee! Kinderopvang Sterrenrijk heeft in samenspraak met de directie van basisschool 'De Verwondering' besloten een nieuwe BSO locatie te openen voor de kinderen van basisschool 'De Verwondering'. Hiermee creëren wij meer opvangplekken in de wijk. Bij de (buiten)BSO ligt veel nadruk op natuurbeleving en bieden wij dagelijks activiteiten buiten in de natuur aan. Dit concept past binnen onze visie en de visie van 'De Verwondering'. De basisgroepen van deze BSO zullen gevestigd zijn in het gebouw van basisschool 'De Verwondering’.  Er wordt gebruikt gemaakt van de verschillende ‘ateliers’ van de hoofdvestiging aan de Richard Feynmanstraat 3. De workshops en gymlessen worden organisatie-breed gedragen en zijn voor beide BSO vestigingen toegankelijk.

Opvang bieden in de huidige schoollocatie heeft vele voordelen. Naast dat het voor de kinderen een vertrouwde omgeving is, kan er mooi ingespeeld worden op de sociaal culturele praktijk in school. Zo gaan de kinderen straks ook tijdens de BSO de verzorging van planten & dieren op zich nemen en worden schoolprojecten breed gedragen.